Apakah Feng Shui?

Apakah Feng Shui?

Masalah dengan cuba memahami banyak sistem kuno perubatan yang telah turun sepanjang zaman adalah bahawa asal-usul mereka sering dikaburi oleh lembaran sejarah.

Dalam satu tangan, sistem perubatan yang berusia beribu-ribu tahun, seperti Feng Shui, mesti mempunyai merit dikenali kepada mereka. Jika tidak, bagaimana boleh mereka mungkin terus mendapat pengiktirafan abad demi abad?

Sebaliknya, seperti pemahaman bahawa orang mempunyai untuk kerja dalaman badan dan minda berubah masa berlalu, walaupun bentuk yang paling tradisional perubatan mengalami perubahan. Walaupun Feng Shui, seperti yang diamalkan hari ini, mungkin menunjukkan beberapa tahap penyatuan antara tradisi purba dan pemahaman kontemporari, hakikatnya adalah bahawa ia telah membantu ramai orang untuk membawa keseimbangan kehidupan mereka beribu-ribu tahun, dan juga orang-orang dalam komuniti saintifik menunjukkan banyak menghormati ajaran asas.

Idea umum di belakang Feng Shui adalah bahawa jika seseorang itu cuba untuk mencari jalan untuk menggalakkan keseimbangan dan keharmonian dalam kehidupan mereka sendiri, masalah yang berdiri dengan cara mereka mungkin mempunyai lebih berkaitan dengan persekitaran luar mereka daripada ia dengan apa-apa jenis sebab biologi.

Semuanya berhubungan kembali dengan kepercayaan tradisional dalam aliran semulajadi "Chi." Bahkan orang-orang yang tidak biasa dengan perubatan Timur telah sekurang-kurangnya mendengar aliran ini asas tenaga yang bergerak ke seluruh perkara yang hidup setiap orang.

Chi Orang ini dikatakan bertanggungjawab untuk keupayaan badan untuk mengekalkan keadaan kesihatan yang positif, dan banyak perubatan Cina ditubuhkan pada prinsip-prinsip yang keliling cuba untuk membawa aliran Chi seseorang ke dalam kira-kira, tetapi mungkin.

Secara harfiah diterjemahkan, Feng Shui bermaksud "air dan angin." Ia adalah kajian tentang bagaimana ini jenis yang sama yang menghidupkan tenaga mengalir melalui persekitaran rumah seseorang, termasuk bilik di dinding. Tenaga persekitaran di mana seseorang tinggal berinteraksi di peringkat bawah sedar dengan tenaga kesejahteraan mereka sendiri. Jika masalah yang telah menelan belanja ketidakseimbangan yang berkenaan itu tidak terletak di dalam, dan ia mesti menjadi hasil daripada beberapa jenis ketidakseimbangan dalam tenaga tempat tempat di mana orang hidup, dan tidur pada waktu malam.

Ramai ahli perniagaan kaya berunding dengan pakar dalam Feng Shui ketika datang untuk menyusun semula rumah mereka sendiri dengan cara yang bersetuju dengan mereka seberapa mungkin, dari satu segi rohani. Seorang pakar dalam seni ini biasanya dipanggil untuk memberi penilaian yang teliti di mana aliran seseorang mendapat Chi jatuh pada skala Yin dan Yang; dalam erti kata lain, bagaimana tegas atau pasif mereka. Dari situ, penentuan dibuat mengenai susunan perkara-perkara dalam rumah orang itu untuk membuat yang terbaik persekitaran di mana tenaga rohani dapat mengalir dengan bebas dan tanpa usaha.

Ramai orang telah mengaitkan kejayaan peribadi mereka sendiri dengan keupayaan mereka untuk menumpukan perhatian kepada tugas di tangan lebih mudah disebabkan oleh perubahan dalam kehidupan mereka yang dibuat melalui kajian Feng Shui.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar