Berpeluh Face - Cara-cara untuk Hentikan Hiperhidrosis Muka

Berpeluh Face - Cara-cara untuk Hentikan Hiperhidrosis Muka

Hiperhidrosis adalah keadaan di mana seseorang itu mengalami masalah peluh berlebihan yang tidak dapat dijelaskan. Berpeluh muka, seperti berpeluh di lengan bawah dan tangan, adalah salah satu manifestasi penyakit ini, dan disebabkan oleh banyak faktor. Walaupun sebab-sebab tertentu malady ini tidak diketahui, doktor mempunyai spekulasi bahawa terdapat sesetengah makanan, ubat-ubatan, atau aspek psikologi yang merangsang tindak balas kelenjar peluh untuk menyebabkan pelepasan cecair badan seseorang melalui liang-liang kulit. Hiperhidrosis telah menjadi satu masalah bagi ramai orang kerana implikasi sosial yang boleh menyebabkan rasa malu dan tahap yang berkurangan keyakinan. Jika anda mengalami ini jenis keadaan fizikal, berikut adalah beberapa remedi serta-merta yang anda boleh cuba untuk memohon:

* Biasanya, seseorang berpeluh kerana badannya yang cuba untuk mengekalkan suhu terasnya yang penting untuk terus hidup. Apabila seseorang berpeluh berlebihan, ia bermakna bahawa otak menghantar isyarat ke badannya yang membawa kepada tindak balas yang luar biasa membuat ia merasa seperti ada bahaya datang. Untuk mengelakkan ini, anda boleh cuba untuk berehat diri anda dengan mencuba untuk mendapatkan fikiran anda daripada keadaan yang anda berada di dalam yang menyebabkan anda untuk berfikir bahawa anda berada dalam keadaan yang memalukan atau tidak menyenangkan.

* Jelas sekali, anda mungkin telah mencuba untuk menenangkan diri anda untuk mengelakkan berpeluh muka, tetapi mendapati diri anda gagal dalam percubaan anda. Dengan ini, mula menilai diri sendiri jika ada benar-benar adalah sebab-sebab untuk anda berasa tidak selesa untuk keadaan tertentu. Tekanan adalah salah satu punca utama berpeluh melampau, jadi anda mungkin ingin mencuba untuk bekerja pada pengurangan tekanan. Anda mungkin mempunyai banyak isu untuk menangani di tempat kerja, di sekolah, atau di rumah, supaya anda lebih baik cuba untuk menangani isu-isu ini dengan cara yang tenang pertama. Jika anda menetapkan fikiran anda bahawa segala-galanya akhirnya akan berubah dengan baik, anda mungkin dapat mengelakkan tekanan daripada menjejaskan sistem anda.

* Biasanya, pengguna antiperspirants untuk mengawal pengeluaran peluh di beberapa bahagian badan mereka, tetapi jelas ini tidak boleh digunakan terus apabila anda mempunyai berpeluh wajah anda, kerana kulit muka anda adalah lebih terlalu sensitif berbanding dengan ketiak anda. Walaupun begitu, anda boleh cuba untuk mencuci muka anda dengan air sejuk dengan kerap kerana ini membantu dalam mengetatkan liang di muka anda di mana peluh keluar dari. Walaupun ini tidak boleh sampai ke akar hiperhidrosis anda, ia membantu dalam mengurangkan jumlah peluh yang mungkin boleh keluar dari kulit muka anda.

* Akhir sekali, anda boleh cuba teknik yang boleh berurusan dengan peluh berlebihan, seperti yang diketahui oleh orang Cina, yang merupakan akupunktur. Acupuncture mensasarkan saraf muka anda dan mencetuskan kelenjar peluh anda untuk berehat dan berhenti melepaskan cecair terlalu banyak. Kaedah ini dilakukan dengan menggunakan jarum nipis yang menembusi kulit di kawasan yang menjadi kebimbangan utama, yang dalam hal ini adalah wajah anda. Entah bagaimana, tidak ramai yang kembali kepada proses ini untuk mengubati masalah berpeluh mereka kerana ini mungkin kelihatan terlalu menyakitkan bagi mereka, walaupun ia tidak sebenarnya.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar